Składniki:

mix sałat z marchewką
3 pomidory rzymskie
3 jajka ugotowane na twardo
puszka tuńczyka w sosie własnym
grzanki z połowy mini bagietki

Dressing musztardowo – miodowy:

5 łyżek oliwy z oliwek
1 łyżka musztardy
1 łyżeczka miodu
sok z 3/4 cytryny
1 mały ząbek czosnku
sól morska
pieprz kolorowy
szczypta suszonego oregano i bazylii

Sposób przygotowania:

Mix sałat wrzucamy do miski, dodajemy ćwiartki jajek i pomidory pokrojone na
ćwiartki, odsączonego tuńczyka z zalewy, posypujemy grzankami usmażonymi na
suchej patelni. Przygotowujemy dressing: składniki sosu mieszamy dokładnie z
miseczce, dodajemy roztarty ząbek czosnku, doprawiamy do smaku solą i
kolorowym pieprzem oraz suszonymi ziołami. Dressing ma konsystencję gęstą,
kremową. Sałatkę polewamy dressingiem i gotowe. Smacznego!

Monika Siniło