Jesteś tu : Home » PRODUKTY » FABACUM

FABACUM – fasolamina, neutralizator skrobi

Suplement diety FABACUM zawiera fasolaminę, która neutralizuje tuczące działanie skrobi zawartej w makaronach, pieczywie, ryżu, pierogach czy ziemniakach i ułatwia rozsądne kontrolowanie masy ciała.

Fasolamina (ekstrakt z fasoli) zmniejsza trawienie skrobi w jelitach, blokując działanie alfa amylazy, enzymu uczestniczącego w jej metabolizmie. Dzięki temu skrobia nie jest przyswajana, tylko wydalona w postaci niestrawionych resztek. Zmniejsza się w ten sposób kaloryczność potraw, a nasz organizm dostaje tylko taką ilość energii, jaką jest w stanie wykorzystać na bieżąco. Niestrawiona skrobia działa zaś w jelitach jak błonnik – zwiększa wypełnienie jelit, stymuluje ich ukrwienie i aktywność, stwarza korzystne podłoże dla rozwoju korzystnej flory bakteryjnej. Sprawia, że inne składniki pożywienia są efektywniej trawione. Może też wiązać cholesterol i substancje rakotwórcze.

Redukując przyswajanie skrobi, FABACUM odgrywa niezwykle istotną rolę w profilaktyce miażdżycy, otyłości, kamicy wątrobowej i polipach jelita grubego.

Aby optymalnie wykorzystać możliwości FABACUM, należy łykać 1-2 tabletki bezpośrednio przez posiłkiem bogatym w skrobię. Dwie tabletki FABACUM neutralizują aż 2250 kcal skrobiowych, a tyle ich dostarczymy organizmowi, zjadając 450 g spagetti.

Opakowanie FABCUM zawiera 30 tabletek po 700 mg.

KUP PRODUKT


Hit Counter provided by orange county plumbing